Mercedes E-sprinter

Elektrische bedrijfswagens: vier dingen om op te letten met de bedrijfswageninrichting

Introductie:

Elektrisch rijden boven diesel: anno 2021 kiest de zakelijke rijder steeds vaker voor een wagen die opgeladen kan worden. Deze toekomst van mobiliteit dringt zich tot in elke sector langzaam maar zeker door. Olie verversen en filters vervangen zijn verleden tijd. Nederland behoort tot een van de wereldwijde koplopers op het gebied van elektrisch vervoer. En dat is maar goed ook, want maar liefst 40% van vervuilende verkeersuitstoot is te danken aan zakelijke rijders. Vanaf 2025 is elektrisch rijden dan ook geen keuze meer, maar een noodzaak. Ondernemers die dan nog een bedrijfswagen op diesel bestellen, zijn niet meer welkom in bijna elke Nederlandse binnenstad. 

Het is daarmee een kwestie van tijd dat steeds meer ondernemers overgaan op elektrisch rijden, waarmee de stikstof en CO2 uitstoot aanzienlijk worden verlaagd. Steeds meer bedrijven zien in dat het zowel financieel als ecologisch op de lange termijn een gewin is om te investeren in elektrisch. Ook u zal als ondernemer uw gedachten hebben over een duurzame toekomst van uw bedrijf. Het brengt verandering met zich mee, want ‘stekkerauto’s’ werken net even anders. Tecnolam heeft al dertig jaar ervaring in deze veranderende wereld en wil graag een visie delen over de toekomst. In dit artikel bespreken we de een aantal zaken waar men op kan letten bij de investering in een elektrisch vervoermiddel. 

Lees het direct via de inhoudsopgave:

Snel lezen:

De voor- en nadelen van een elektrische bedrijfswagen

De voordelen

De nadelen

De praktische voordelen

De praktische voordelen van elektrisch rijden zijn al even bekend. Naast het feit dat de auto’s aanzienlijk minder onderhoud nodig hebben, krijgen ze voorrang in milieu zones in de stad, zijn ze geruisloos en trekken de auto’s snel op. Dankzij slimme rijmodus instellingen kan rijgedrag van de bus aangepast worden aan de omstandigheden en belading. Inmiddels is er dan ook een ruim aanbod aan bestel- en vrachtwagens uitgerust met motor op elektriciteit in alle soorten en maten. In 2020 werden er al twaalf nieuwe modellen gepresenteerd door automerken waarbij de auto’s van Volkswagen en Mercedes het meest populair zijn. Dit jaar zullen er meer geavanceerde en efficiënte wagens op de markt komen. Overigens blijft er nog altijd de discussie of het wel écht zo milieuvriendelijk is.

Meest populaire elektrische bedrijfswagens in 2021

De fiscale voordelen

De meest doorslaggevende overweging om te kiezen voor elektrisch zijn de fiscale voordelen. Zakelijk ‘schoon’ rijden wordt sterk aangemoedigd vanuit de overheid. Sinds 1 januari 2020 genieten elektrische bedrijfswagens van een voordeliger belastingregeling, omdat de kosten nu volledig aftrekbaar zijn. Met ingang van 2021 kunnen ondernemers tot 5000 euro aan aankoop subsidie krijgen op elektrische bedrijfswagens. Dit maakt het terugverdienen van de investering die wordt gemaakt haalbaar voor elk type ondernemer. Informeer voor jouw onderneming bij een financieel adviseur om te onderzoeken welke specifieke subsidies in 2021 van toepassing zijn. 

Welke is handig voor mij?

Welke bedrijfsauto voor u geschikt is, hangt af van de aard van uw bedrijfsvoering. Opereert u in stedelijk of landelijk gebied, welke laadcapaciteit is benodigd en wat is het aantal kilometers wat afgelegd moet worden? Over het algemeen wordt verwacht dat een vaste elektriciteitsprijs, waarmee de reiskosten gestabiliseerd kunnen worden. Hiermee kan een hoop geld bespaard als het aankomt op de vaste kosten per kilometer. Via een stopcontact thuis, bij het bedrijf of bij een van de vele oplaadstations kan de wagen opgeladen worden. Ook wordt de klant blij van duurzame keuzes. Het wordt gewaardeerd als er een elektrische bestelwagen de oprit opkomt in plaats van een grommende dieselmotor.

Laadvermogen

Dat het aanbod steeds groter en gevarieerder wordt, betekent nog niet dat de elektrische bedrijfswagen alleen maar voordelen kent. Deze auto’s zijn vaak minder te beladen: hoe meer je meeneemt hoe minder ver je zal kunnen rijden per laadbeurt. Belangrijk om te onthouden is dat een elektrische wagen frequent opgeladen moeten worden, vaker dan je normaal zou tanken met een reguliere auto. Het opladen zelf kost ook tijd en daarvoor moet ruimte gemaakt worden in de agenda. Ook kunnen bij schade of het vervangen van een onderdeel de kosten onderaan de streep hoog oplopen en is er nog onvoldoende onderzoek gedaan naar de levensduur van de accu’s.

Waar moet je rekening mee houden bij de inrichting van een elektrische bedrijfswagen?

Ben je als ondernemer klaar om over te stappen naar een elektrische bedrijfswagen? Jouw bedrijfswagen is ook meteen een visitekaartje. Door over te stappen op elektrisch rijden draag je als ondernemer bij aan een beter milieu. Duurzaam de weg op gaan gaat verder dan alleen de motor. Hier hoort een milieubewuste wageninrichting bij. Daarom een aantal duurzame adviezen op het gebied van investeren in sneller, veiliger en comfortabeler werken. Bij een goede bedrijfswagen hoort een efficiënt interieur, maar wanneer de aandrijving van de wagen verandert, is het ook belangrijk om kritischer te zijn over wat je allemaal mee neemt! We gaan het hebben over 4 dingen om rekening mee te houden bij het inrichten van een elektrische bedrijfswagen:

Het onderwerp:

 • Het gebruik van een laadvloer
 • Het materiaal van de bedrijfswageninrichting
 • Wandpanelen voor laadruimte bescherming
 • Het meenemen van materialen

Ons advies:

 • Wij adviseren een laadvloer
 • De bedrijfswageninrichting is het beste van aluminium of staal
 • Wij adviseren lichte plastic/kunststof wandpanelen
 • Neem alleen essentieel gereedschap mee.

Bekijk de volledige toelichting:

Druk op één van de onderstaande tabjes om onze uitleg te krijgen over onze adviezen!

Conclusie: Is het dus mogelijk om een elektrische bedrijfswagen degelijk in te richten?

Ja, het is zeker mogelijk om zowel duurzaam als professioneel een elektrische bedrijfswagen in te richten. Je wil laten zien dat je als ondernemer investeert in een zo milieuvriendelijk mogelijke bedrijfsvoering, en dat gaat verder dan enkel het brandstofverbruik. Het advies daarom is om te kiezen voor staal als hoofdmateriaal, een laadvloer te installeren, kunststof als wandpaneel in te zetten en uiteindelijk zo min mogelijk overbodig gereedschap mee te nemen. Bij Tecnolam kunnen we u op basis van onze jarenlange ervaring goed adviseren welke keuzes u kunt maken. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. 

Scroll to Top

Ontvang Gratis een offerte:

  Locatie van inrichting*:
  Alleen rechterzijdeAlleen linkerzijdeComplete inrichtingAnders

  Laadvloer / Vloerpanelen*:

  Wandbekleding Bedrijfsbus*:
  Geverfde wandpanelenPolypropyleenGeen

  Dakdrager*:
  JaNee

  Dakdrager + Ladderhouder/lift*:
  JaNee

  Hoe mogen we contact opnemen?:
  Via de EmailTelefonischGeen voorkeur

  Welk dagdeel mogen we contact opnemen?:
  OchtendMiddagGeen voorkeur

  Ik ga akkoord met de Privacy Policy (*)Ik wil nieuwe innovaties en veranderingen van Tecnolam ontvangen via de nieuwsbrief