Bedrijfswageninrichting zelf samenstellen? Zo werkt het!

Bedrijfswageninrichting zelf samenstellen

Een mooie bedrijfswagen wordt vaak helemaal afgemaakt met een inrichting die bij jouw beroep en vak past. Het is in Nederland vrij makkelijk om een passende bedrijfswageninrichting te vinden en in te laten bouwen; maar zodra je zelf je bedrijfswageninrichting wilt bouwen ligt het wat moeilijker. In dit artikel lees je over de mogelijkheden voor je bedrijfswageninrichting zelf bouwen. Ben je op zoek naar iets specifieks? Selecteer één van de onderstaande kopjes en lees direct wat je wilt weten.

Bedrijfswageninrichting Mercedes Vito Compact

Bedrijfswageninrichting zelf samenstellen: Hoe het werkt

Over het algemeen zijn er twee mogelijkheden om je bedrijfswageninrichting zelf te bouwen.

Optie 1

Bij de eerste optie bouw je alles zelf van A tot Z. Hierbij moet je dus alles zelf doen en alles op maat slijpen, zagen en lassen. Deze optie is vaak qua inkoop veruit het goedkoopste, maar kost erg veel manuren.

Optie 2

Bij de tweede optie maak je gebruik van een bouwpakket op maat. Je koopt op basis van jouw model en wielbasis een bouwpakket. Zo’n bouwpakket wordt vaak geleverd met alles wat je nodig hebt (inclusief schroeven en bouten). Het is mogelijk om dit via een Nederlandse dealer te doen die je hierbij helpt.

Compleet zelf bouwen

Laten we bekijken wat de voor- en nadelen zijn van het zelf bouwen van je bedrijfswageninrichting. 

Compleet van zelf bouwen:

Als je precies weet wat je wilt kun je altijd je bedrijfswageninrichting compleet zelf maken. Het is hierbij wel handig om systematisch aan de slag te gaan. We gaan hierbij er natuurlijk wel vanuit dat je een vakman bent. Om je op weg te helpen hebben we alvast een klein stappenplan gemaakt.

Een klein stappenplan:

 1. Bepaal van welk materiaal jij je bedrijfswageninrichting wilt maken, de meest gebruikte materialen zijn: Hout, plastic en metaal.
 2. Maak een 3-D tekening of ontwerp van hoe jij je bedrijfswagen wilt gaan inrichting. Houdt hierbij goed rekening met de wielbasis en afmetingen van je bestelwagen. 
 3. Maak een proefrit en controleer of alles correct op zijn plaats is gebleven en functioneert naar behoren.
Een bedrijfswageninrichting bouwpakket

Als je zelf de controle wilt hebben, maar tóch zeker wilt zijn van kwaliteit en ervaring dan kun je een bouwpakket aanschaffen. Een bouwpakket bestaat uit onderdelen die speciaal gemaakt zijn voor het merk, type en de lengte bestelwagen. Veel bouwpaketten worden ook geleverd met een 3-D tekening op basis van jouw bestelwagen.

Als je kiest voor een bouwpakket kun je zelf de inrichting compleet samenstellen. Je bent vaak wel afhankelijk van het merk en de compatibiliteit met jouw model. Het is daarom wel erg belangrijk om van te voren goed onderzoek te doen en totaal zeker te weten welk model je precies hebt. Dit kan samen met onze Nederlandse dealers.

Hieronder lees je meer over hoe het werkt.

De mogelijkheden bij een bouwpakket voor bedrijfswageninrichting.

Bij een bouwpakket heb je vaak de keuze uit 4 algemene componenten. Dit zijn:

Druk op de term waarover je meer wilt weten. Zo lees je waar je op moet letten bij ieder component en waar ze voor zijn. 

Dus wat is het en hoe werkt het?

Ieder onderdeel heeft een andere rol in de inrichting van de bedrijfswagen, wanneer je kiest voor een bepaalde laadvloer zal je daarom ook niet altijd alle soorten accessoires en panelen kunnen gebruiken. Ook het model van je bus is hier van grote invloed op. Voor de Volkswagen Caddy zijn bijvoorbeeld vaak veel meer mogelijkheden van voor de Toyota ProaceNeem daarom altijd eerst contact op.

 • Laadvloer

  Laadvloer

  De laadvloer is een vitaal onderdeel tegen beschadiging van de binnenkant van de bedrijfswagen. Als je veel vervoert kun je bijna niet zonder een goede laadvloer. Vooral met zware spullen of gereedschap is het belangrijk. Laadvloeren worden eigenlijk altijd in delen geleverd en zijn daarom modulair te monteren. Het belangrijkste van een goede laadvloer is de duurzaamheid, de kwaliteit en het materiaal.

  Bekijk hier de mogelijkheden voor laadvloeren van Tecnolam

 • Wandpanelen

  Wandpanelen

  Ook wandbekleding kent als belangrijke rol om de binnenkant van de bedrijfswagen tegen schade te bescherming. Een goede duurzame wandbekleding bestaat vaak uit meerdere lagen met een houtbasis. Dit zijn de twee belangrijkste dingen waar je goed op moet letten bij wandpanelen voor bedrijfswagens:

  • Duurzaamheid van het materiaal

  Hier let je op hoe duurzaam het materiaal is, kijk hierbij naar het type hout, het aantal lagen en de certificeren op de wandpanelen. Wees ook kritisch op de fabrikant en de afkomst. Niet alle wandpanelen blijven lang goed! 

  • Gemak van reinigen

  Veel wanden zijn makkelijk te reinigen, maar niet allemaal! Let er daarom goed op of het vochtafstotend is en of er overige informatie is over het gemak van reinigen.

  Bekijk hier onze wandpanelen.

 • Kasten en lades.

  Kasten en lades.

  Het is fijn om schade te kunnen voorkomen aan het interieur van je dure bestelauto. Maar ook los gereedschap kan erg vervelend zijn. Daarbovenop wil je natuurlijk het liefst schroefjes, boutjes en dergelijken goed kunnen opbergen. Met het gebruik van bedrijfswageninrichting kasten en lades kun je jouw bedrijfswagen optimaal inrichten.  

 • Accessoires

  Accessoires

  De accessoires van een bedrijfswageninrichting zijn er in allerlei vormen en maten. Eigenlijk alles wat uniek is aan jouw beroep kan als accessoire geleverd worden. 

  Bekijk hier alle accessoires van Tecnolam.

De voordelen:

 • Het is véél goedkoper dan het inkopen van de grote merken in Nederland
 • Je kan je bedrijfswageninrichting zelf samenstellen en selecteren.
 • Je weet zeker dat een vakman je inrichting monteert

De nadelen:

 • Alles wordt van te voren in elkaar gezet, je hebt dus minder controle.
 • Het duurt wat langer dan producten die direct op voorraad liggen bij jouw dealer. 

Hoe het zelf samenstellen werkt:

Het zelf samenstellen is eigenlijk erg makkelijk; want je hoeft het niet alleen te doen. (Dat mag natuurlijk wel).

Staat jouw model bestelwagen hierbij en is het een nieuwer model? Dan weten we zeker dat we je kunnen helpen. Is het een ouder model? Neem dan eerst even contact op en dan kijken we samen verder.

Hier volgt een uitgebreid stappenplan voor het samenstellen van jouw bedrijfswageninrichting bouwpakket:

 1. Wanneer mogelijk, selecteer jouw model uit de onderstaande lijst modellen & merken. Is er geen link naar dat model? Klik dan op de afbeelding van het merk. 
 2. Op de pagina staat een voorbeeld aan mogelijkheden voor dat merk & model.
 3. Maak keuze uit wat je zou willen en bekijk ook de accessoires pagina voor alle andere mogelijkheden. Dit geldt ook voor de laadvloer.
 4. Via het formulier wat op deze pagina’s staat kun je een aanvraag doen en aangeven waar je interesse in hebt.
 5. Onze specialisten nemen naar wens contact op en maken een 3-D tekening op basis van jouw wensen, inclusief prijsopgave.
 6. We versturen jouw nieuwe bouwpakket zo snel mogelijk en helpen je met alles. 

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het zelf samenstellen van bedrijfswageninrichting?

Bij het zelf samenstellen van bedrijfswageninrichting maak je de keuze uit verschillende kasten lades en accessoires. Ook kun je kiezen voor laadvloeren en meer. Je krijgt dan een bedrijfswageninrichting bouwpakket waarmee jij zelf alles kan monteren!Voor welke merken & modellen is het mogelijk?

Tecnolam biedt bouwpakketten voor bijna alle nieuwe modellen. Staat jouw model er niet bij de bovenstaande lijst bij? Informeer dan even; vaak kunnen we je toch helpen!Wat kost het?

De kosten van een bedrijfswageninrichting variëren enorm op basis van de keuzes die je maakt. Het is dus onmogelijk om een inschatting van te voren te maken. Maar één ding is zeker; door het zelf te doen bespaar je al snel honderden euro’s.


Hoe werkt het monteren van de wandpanelen?

Het monteren van de wandpanelen voor jouw bedrijfswagen is vrij simpel. De wandpanelen worden voor jouw merk en busje op maat geleverd en in deze YouTube video kun je zien hoe je het aan moet pakken


Hoe werkt het monteren van de laadvloer?

De laadvloer wordt op maat voor jouw model en bedrijfswagen geleverd. Het monteren is vrij simpel en kun je zien in dit korte filmpje.Hoe monteer ik mijn bedrijfswageninrichting bouwpakket?

Het monteren van jouw bedrijfswageninrichting bouwpakket is vrij simpel. Je volgt de instructies op papier en monteert alles zoals te zien in de YouTube video. Als je er vervolgens niet uit komt kun je altijd contact opnemen met ons team.

Hoe ziet het resultaat er uit?

Een goed voorbeeld kun je zien in dit filmpje. Natuurlijk varieert het per auto en is het afhankelijk van jouw wensen; maar er is heel veel mogelijk!

Copyright © 2021 Bedrijfswageninrichtingen Tecnolam Powered by Tecnolam srl CIF IT00665600417