Bedrijfswageninrichting basis

Bedrijfswageninrichting zelf samenstellen? Zo werkt het!

Bedrijfswageninrichting zelf samenstellen

Een mooie bedrijfswagen wordt vaak helemaal afgemaakt met een inrichting die bij jouw beroep en vak past. Het is in Nederland vrij makkelijk om een passende bedrijfswageninrichting te vinden en in te laten bouwen; maar zodra je zelf je bedrijfswageninrichting wilt bouwen ligt het wat moeilijker. In dit artikel lees je over de mogelijkheden voor je bedrijfswageninrichting zelf bouwen. Ben je op zoek naar iets specifieks? Selecteer één van de onderstaande kopjes en lees direct wat je wilt weten.

Snel lezen:

Bedrijfswageninrichting Mercedes Vito Compact
Benodigde leestijd:
0
Minuten

Bedrijfswageninrichting zelf samenstellen: Hoe het werkt

Over het algemeen zijn er twee mogelijkheden om je bedrijfswageninrichting zelf te bouwen.

Optie 1

Bij de eerste optie bouw je alles zelf van A tot Z. Hierbij moet je dus alles zelf doen en alles op maat slijpen, zagen en lassen. Deze optie is vaak qua inkoop veruit het goedkoopste, maar kost erg veel manuren.

Optie 2

Bij de tweede optie maak je gebruik van een bouwpakket op maat. Je koopt op basis van jouw model en wielbasis een bouwpakket. Zo’n bouwpakket wordt vaak geleverd met alles wat je nodig hebt (inclusief schroeven en bouten). Het is mogelijk om dit via een Nederlandse dealer te doen die je hierbij helpt.

Laten we bekijken wat de voor- en nadelen zijn van het zelf bouwen van je bedrijfswageninrichting. 

Compleet van zelf bouwen:

Als je precies weet wat je wilt kun je altijd je bedrijfswageninrichting compleet zelf maken. Het is hierbij wel handig om systematisch aan de slag te gaan. We gaan hierbij er natuurlijk wel vanuit dat je een vakman bent. Om je op weg te helpen hebben we alvast een klein stappenplan gemaakt.

Een klein stappenplan:

 1. Bepaal van welk materiaal jij je bedrijfswageninrichting wilt maken, de meest gebruikte materialen zijn: Hout, plastic en metaal.
 2. Maak een 3-D tekening of ontwerp van hoe jij je bedrijfswagen wilt gaan inrichting. Houdt hierbij goed rekening met de wielbasis en afmetingen van je bestelwagen. 
 3.  
 4. Maak een proefrit en controleer of alles correct op zijn plaats is gebleven en functioneert naar behoren. 

Als je zelf de controle wilt hebben, maar tóch zeker wilt zijn van kwaliteit en ervaring dan kun je een bouwpakket aanschaffen. Een bouwpakket bestaat uit onderdelen die speciaal gemaakt zijn voor het merk, type en de lengte bestelwagen. Veel bouwpaketten worden ook geleverd met een 3-D tekening op basis van jouw bestelwagen. 

Als je kiest voor een bouwpakket kun je zelf de inrichting compleet samenstellen. Je bent vaak wel afhankelijk van het merk en de compatibiliteit met jouw model. Het is daarom wel erg belangrijk om van te voren goed onderzoek te doen en totaal zeker te weten welk model je precies hebt. Dit kan samen met onze Nederlandse dealers.

Hieronder lees je meer over hoe het werkt.

De mogelijkheden bij een bouwpakket voor bedrijfswageninrichting.

Bij een bouwpakket heb je vaak de keuze uit 4 algemene componenten. Dit zijn:

Lees aan de rechterzijde waar je op moet letten bij ieder component en waar ze voor zijn. 

Dus wat is het en hoe werkt het?

Ieder onderdeel heeft een andere rol in de inrichting van de bedrijfswagen, wanneer je kiest voor een bepaalde laadvloer zal je daarom ook niet altijd alle soorten accessoires en panelen kunnen gebruiken. Ook het model van je bus is hier van grote invloed op. Voor de Volkswagen Caddy zijn bijvoorbeeld vaak veel meer mogelijkheden van voor de Toyota Proace. Neem daarom altijd eerst contact op.

De voordelen:

De nadelen:

Hoe het zelf samenstellen werkt:

Het zelf samenstellen is eigenlijk erg makkelijk; want je hoeft het niet alleen te doen. (Dat mag natuurlijk wel).

Staat jouw model bestelwagen hierbij en is het een nieuwer model? Dan weten we zeker dat we je kunnen helpen. Is het een ouder model? Neem dan eerst even contact op en dan kijken we samen verder.

Hier volgt een uitgebreid stappenplan voor het samenstellen van jouw bedrijfswageninrichting bouwpakket:

 1. Wanneer mogelijk, selecteer jouw model uit de onderstaande lijst modellen & merken. Is er geen link naar dat model? Klik dan op de afbeelding van het merk. 
 2. Op de pagina staat een voorbeeld aan mogelijkheden voor dat merk & model.
 3. Maak keuze uit wat je zou willen en bekijk ook de accessoires pagina voor alle andere mogelijkheden. Dit geldt ook voor de laadvloer.
 4. Via het formulier wat op deze pagina’s staat kun je een aanvraag doen en aangeven waar je interesse in hebt.
 5. Onze specialisten nemen naar wens contact op en maken een 3-D tekening op basis van jouw wensen, inclusief prijsopgave.
 6. We versturen jouw nieuwe bouwpakket zo snel mogelijk en helpen je met alles. 

Kies jouw merk of model:

In principe kun je bij ons terecht voor bedrijfswageninrichtingen voor auto’s en busjes van allerlei merken. Zo werken wij onder andere met bedrijfswagens van Peugeot, Citroen en Nissan. Mocht je twijfelen of wij met jouw specifieke bedrijfswagen kunnen werken, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen.

Nissan logo

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over het zelf samenstellen bedrijfswageninrichting

Bij het zelf samenstellen van bedrijfswageninrichting maak je de keuze uit verschillende kasten lades en accessoires. Ook kun je kiezen voor laadvloeren en meer. Je krijgt dan een bedrijfswageninrichting bouwpakket waarmee jij zelf alles kan monteren! 

Tecnolam biedt bouwpakketten voor bijna alle nieuwe modellen. Staat jouw model er niet bij de bovenstaande lijst bij? Informeer dan even; vaak kunnen we je toch helpen! 

De kosten van een bedrijfswageninrichting variëren enorm op basis van de keuzes die je maakt. Het is dus onmogelijk om een inschatting van te voren te maken. Maar één ding is zeker; door het zelf te doen bespaar je al snel honderden euro’s.

Het monteren van de wandpanelen voor jouw bedrijfswagen is vrij simpel. De wandpanelen worden voor jouw merk en busje op maat geleverd en in deze YouTube video kun je zien hoe je het aan moet pakken

De laadvloer wordt op maat voor jouw model en bedrijfswagen geleverd. Het monteren is vrij simpel en kun je zien in dit korte filmpje.

Het monteren van jouw bedrijfswageninrichting bouwpakket is vrij simpel. Je volgt de instructies op papier en monteert alles zoals te zien in de YouTube video. Als je er vervolgens niet uit komt kun je altijd contact opnemen met ons team.

Een goed voorbeeld kun je zien in dit filmpje. Natuurlijk varieert het per auto en is het afhankelijk van jouw wensen; maar er is heel veel mogelijk!

Scroll to Top

Ontvang Gratis een offerte:

  Locatie van inrichting*:
  Alleen rechterzijdeAlleen linkerzijdeComplete inrichtingAnders

  Laadvloer / Vloerpanelen*:

  Wandbekleding Bedrijfsbus*:
  Geverfde wandpanelenPolypropyleenGeen

  Dakdrager*:
  JaNee

  Dakdrager + Ladderhouder/lift*:
  JaNee

  Hoe mogen we contact opnemen?:
  Via de EmailTelefonischGeen voorkeur

  Welk dagdeel mogen we contact opnemen?:
  OchtendMiddagGeen voorkeur

  Ik ga akkoord met de Privacy Policy (*)Ik wil nieuwe innovaties en veranderingen van Tecnolam ontvangen via de nieuwsbrief