Laadvloer bestelwagen: Waar jij op moet letten bij de aanschaf

Ondernemers weten dat het investeren in je bedrijfswagen hoog kan oplopen in de kosten. Het is even slikken als nagegaan wordt wat er precies bij komt kijken. Tegelijkertijd zorgen de juiste ‘upgrades’ ook weer voor een betere bedrijfsvoering. Het bekleden van jou laadruimte vormt de basis van je bedrijfswageninrichting, met name een degelijke en sterke bekleding van de ondergrond. Daarom is een veelgekozen upgrade, voornamelijk voor kleinere bestelauto’s, een goede laadvloer.

Wat is een laadvloer?

Een laadvloer is een horizontale bodem waarop bagage of lading gelegd kan worden. In feite hebben we het dus de vloer van een laadbak. De laadvloer is een van de meest populaire oplossingen geworden, aangezien dit een uitstekende manier bieden om meer ruimte te maken, efficiënter te werken en veiliger de weg op te gaan. 

Maar wat voor ruimte, efficiëntie en veiligheid wordt er gecreëerd en wat levert het op? Iedere ondernemer is uniek, heeft andere behoeftes en wensen ten opzichte van de toekomst van het bedrijf. Je plannen en ambities vertalen zich in de inrichting van jouw wagen. De mogelijkheden zijn eindeloos als het aankomt op het installeren van een laadvloer en wat het voor je kan betekenen. Er bestaat inmiddels enorm veel keuze in verschillende systemen, afwerkingen, technieken en materialen. In dit artikel zal meer informatie worden gegeven over wat er komt kijken bij het monteren van een laadvloer.

Snel bekijken:

Wat is een dubbele bodem?

Voor ieder type voertuig is wel een geschikt laden systeem, maar een vaak gekozen optie is toch de dubbele bodem met hierin bodemlades. Een verhoogde vloer is wat wij een dubbele bodem noemen: letterlijk houdt dit in dat een tweede laadvloer in de bus wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door middel van versterkte (stalen) balken aan de zijkant waar een extra vloergedeelte in gemonteerd kan worden. Met een looprails van staal en de uittrekbare zekering balken van aluminium kan met gemak een tweede oppervlak worden gerealiseerd. 


Met een dubbele modem wordt de laadcapaciteit in de breedte van een bedrijfswagen optimaal benut. Een slim geïnstalleerde dubbele modem heeft de potentie om meer opbergruimte te creëren, omdat het de mogelijkheid biedt om vloerladen in te bouwen. Veel ondernemers kiezen voor de zogenoemde ‘bodemladen’ vanwege het gebruiksgemak en de flexibiliteit. Verschillende laden hoogtes, dieptes en breedtes zorgen voor een optimale toepassing voor elk type ondernemer en sector. Op welke manier je het beste deze laadbakken kan inbouwen, is afhankelijk van het type bedrijfswagen dat je in bezit hebt. Bodem en ladenkasten zijn te installeren bij zowel de achterdeuren als bij de schuifdeuren. Een combinatie is eveneens mogelijk. Je kan voor de beste keuze hierin jezelf laten informeren bij een specialist.

De voordelen van een Laadvloer

De nadelen van een Laadvloer

De voordelen opgesomd:

Bekijk hieronder alle voordelen. Druk op het bijpassende onderwerp om extra toelichting te lezen!

De nadelen opgesomd:

Bekijk hieronder alle voordelen. Druk op het bijpassende nadeel om extra toelichting te lezen!

Waar jij op moet letten wanneer je een laadvloer koopt

Wanneer je besluit om een laadvloer aan te schaffen, is het verstandig om op een aantal zaken te letten. De afwerking van de laadvloer kan namelijk een groot verschil maken. Uiteraard is de keuze voor de afwerking afhankelijk van de soort lading die je vervoert en het type werk dat verricht wordt.   Deze hebben wij opgesomd: 

 • Kwaliteit
 • Beschermende lagen
 • Waterproof
 • Anti-slip
 • Anti-schimmel
 • Anti-kras

Al deze eigenschappen zijn ook van toepassing op de laadvloeren van Tecnolam.

Tecnolam Laadvloer

Waar kun je een laadvloer kopen?

Tot slot moet je natuurlijk weten waar je een laadvloer kan kopen. Er zijn hierin verschillende opties en we raden je aan om je goed te laten adviseren wat precies bij je past. Meestal kun je deze direct bij je bedrijfswageninrichter bestellen, soms is het ook al mogelijk om deze direct bij de dealer te bestellen bij je bedrijfswagen. Het is wel erg belangrijk om hier kritisch te zijn op de prijs. Deze kunnen verschillen per aanbieder en soms wordt er te veel gevraagd voor wat je uiteindelijk ontvangt. Ook bij Tecnolam is het mogelijk om een laadvloer voor bedrijfswagens te bestellen, dit zal vast geen verrassing zijn!

Scroll to Top

Ontvang Gratis een offerte:

  Locatie van inrichting*:
  Alleen rechterzijdeAlleen linkerzijdeComplete inrichtingAnders

  Laadvloer / Vloerpanelen*:

  Wandbekleding Bedrijfsbus*:
  Geverfde wandpanelenPolypropyleenGeen

  Dakdrager*:
  JaNee

  Dakdrager + Ladderhouder/lift*:
  JaNee

  Hoe mogen we contact opnemen?:
  Via de EmailTelefonischGeen voorkeur

  Welk dagdeel mogen we contact opnemen?:
  OchtendMiddagGeen voorkeur

  Ik ga akkoord met de Privacy Policy (*)Ik wil nieuwe innovaties en veranderingen van Tecnolam ontvangen via de nieuwsbrief