Bedrijfswagen laden

Bedrijfswagen laden zijn onmisbaar in iedere bedrijfswageninrichting. Inmiddels zijn er zoveel verschillende vormen en maten dat je vaak door de bomen het bos niet meer kan zien. Het is zelfs zo veranderd dat je tegenwoordig complete houten stellingen kan kopen om achterin je bedrijfswagen te monteren. 

Natuurlijk is keuze fijn, maar het blijft van belang om een goede en verantwoorde keuze te maken waar je op de korte- en lange termijn geen spijt van gaat krijgen. Middels deze pagina nemen we je mee in de mogelijkheden voor bedrijfswagen laden. De keuze uit materialen en modellen en we geven je wat tips voor de aankoop van een ladekast voor je bedrijfswagen. 

Bekijk hieronder het snelmenu en maak je keuze als je iets specifieks wil lezen.

Snelmenu

Voorbeeld Bedrijfswagen Laden Renault Trafic

De verschillen tussen bedrijfswagen laden van Aluminium, Staal & Hout

Er zijn 3 primaire materialen die gebruikt worden voor het maken van bedrijfswagen ladekasten. Dit zijn: Aluminium, staal en hout. Ook plastic is een optie, maar deze behandelen we maar beperkt gezien de grote kwaliteitsproblemen die met plastic bedrijfswageninrichting gepaard gaan.

Bekijk via de tabjes de verschillen tussen de drie soorten materialen. 

Druk op een van de onderstaande tabjes om meer te lezen over het materiaal & het effect op de ladekasten.

Prijs

Aluminium is niet erg duur in het gebruik en daarom krijg je altijd een degelijke prijs voor aluminium bedrijfswageninrichting.

Kwaliteit

De kwaliteit van aluminium is gemiddeld. Aluminium gaat lang mee en is erg licht. Het nadeel van aluminium is wel dat het een stuk minder buigzaam is. Het materiaal gaat erg lang mee, maar in gebruik van bijvoorbeeld ladekasten (En het constant rijden over drempels) kan dit stugge materiaal veel sneller zijn kracht verliezen (en dus beschadigen) dan meer flexibele materialen.

Duurzaamheid

Het materiaal gaat vrij lang mee maar het grote probleem is dat er door de stugheid beschadiging op kan treden. Aluminium is minder buigzaam en daarom kan door veel gebruik sneller beschadiging ontstaan.

Uiterlijk

Het uiterlijk van aluminium is een uitstraling van degelijkheid. Er is hier wel veel mogelijk met coating en kleuring van het materiaal. 

Prijs

Staal is vaak wat duurder dan het gebruik van aluminium. Bij het gebruik van staal zit de prijs/kwaliteit verhouding vooral in de mate van innovatie bij de productie en het gebruik van staal.

Kwaliteit

De kwaliteit van staal is gemiddeld erg hoog. Het gebruik en de onderliggende productie is hier een grote factor in. Met effectief gebruik is staal wat buigzamer en kan het beter schokken opvangen. Het gebruik van staal voor bedrijfswagen laden is daarom vaak de beste en meest duurzame keuze.

Duurzaamheid

De kwaliteit van staal is gemiddeld erg hoog. Het gebruik en de onderliggende productie is hier een grote factor in. Met effectief gebruik is staal wat buigzamer en kan het beter schokken opvangen. Het gebruik van staal voor bedrijfswagen laden is daarom vaak de beste en meest duurzame keuze.

Staal is uit zichzelf al een zeer duurzaam materiaal. Met een correcte behandeling en krachtige montage kunnen de bedrijfswagen laden zelf mee in meerdere bedrijfswagens. Het is hier wel belangrijk dat het goed onderhouden wordt en slijtage door bijvoorbeeld zand of ander residu op de sluitingen voorkomen wordt. 

Uiterlijk

Voor het uiterlijk gaat hetzelfde uit als aluminium. Het is niet een prachtig designer materiaal maar wel functioneel en effectief. 

Prijs

Houten bedrijfswagen ladekasten bestaan eigenlijk in twee segmenten: Lage kwaliteit koopjes en topkwaliteit designer werk. Bij het eerste ontvang je vaak simpele op maat gemaakte set die je zelf in je bedrijfswagen kan monteren. Dit is ideaal voor het zelf samenstellen van je bedrijfswageninrichting. Bij het tweede segment is het écht maatwerk en houdt dit vaak niet op bij alleen de ladekasten. De prijs ligt hier vaak in het hoge segment.

Kwaliteit

De kwaliteit van de voorgebouwde houten kasten is erg slecht. Het hout heeft veel problemen met de temperatuurverschillen tussen zomer (bestelwagen in de zon) en winter (‘s nachts tijdens vorst). Wanneer je hebt gekozen voor een ervaren leverancier van houten bedrijfswageninrichting zal deze het hout behandelen en hier goed rekening mee houden, maar ook dan blijft hout gevoeliger dan overige materialen.

Duurzaamheid

Hout kan erg duurzaam zijn mits het juist behandeld is. Het zal nooit dezelfde duurzaamheid hebben als staal en aluminium maar dit is een bewuste overweging die men maakt als er voor houten ladekasten gekozen wordt.

Uiterlijk

Het uiterlijk van designer hout is natuurlijk niet te verslaan. Het geeft écht een premium en designer look en feel. Als je veel werk in het hogere segment doet en dit belangrijk is voor jouw uitstraling en merk dan is het heel begrijpelijk dat je hiervoor zou willen kiezen. Houdt er alleen rekening mee dat het wel wat minder duurzaam en krachtig is.

Voorbeelden ingebouwde bedrijfswagen ladekasten

Om je wat te helpen in de keuze hebben we hieronder wat foto’s van bedrijfswagen ladekasten geplaatst. Deze ladekasten zijn allemaal van een lichte vorm van staal en wegen daarom 20% minder dan aluminium. De draagkracht is iets hoger dan aluminium. Als je voorbeelden wilt zien van bijna ieder model op de Nederlandse markt; kijk dan even op deze pagina met bedrijfswageninrichting voorbeelden.

Veelgestelde vragen over bedrijfswagen lades:

Welk materiaal is het beste voor bedrijfswagen ladekasten?

Wat is het maximale gewicht wat een bedrijfswagen ladekast aankan? 

Een normal ladekast kan ongeveer 50 kg aan verdeeld gewicht aan. Dubbele en grotere ladekasten kunnen tot circa 80 kg – 90 kg aan. Daarbovenop zijn er ook mogelijkheden voor zogeheten heavy duty ladekasten. Deze zijn een stuk zwaarder (Waardoor jouw bus al te snel te zwaar wordt) maar kunnen wel veel meer dragen. 

Wat kost een Tecnolam ladekast?

Tecnolam is de direct producent van ladekasten. Kosten variabel 20-30% minder dan de bekende merken in Nederland. Dit betekent dat je via één van de Nederlandse dealers flink kan besparen op een complete bedrijfswageninrichting (of alleen de ladekasten). Voor een directe prijsopgave en eventuele montagekosten kun je een vrijblijvende offerte ontvangen via dit formulier. 

Waaraan kan ik de kwaliteit van een ladekast herkennen?

Het belangrijkste is dat een ladekast een crash test certificaat heeft. In het geval van Tecnolam is dit een TÜV certificaat. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het materiaal, hierbij wil je geen gebruik maken van hout en het liefst van een materiaal met laag gewicht, flexibiliteit en duurzaamheid. Bij Tecnolam wordt er daarom gebruik gemaakt van een uniek soort staal. Let daarbovenop ook goed op de sluiting en hoe deze gemonteerd is.

Tecnolam Ladekasten

Op zoek naar ladekasten voor jouw bestelwagen? Druk op het merk of jouw specifieke model (Wanneer mogeljik) om de basisopties te bekijken? Wil je meer weten of een gratis 3-D ontwerp, neem dan hier contact op. 

Ladekasten voor alle voertuigmerken

In principe kun je bij ons terecht voor bedrijfswageninrichtingen voor auto’s en busjes van allerlei merken. Zo werken wij onder andere met bedrijfswagens van Peugeot, Citroen en Nissan. Mocht je twijfelen of wij met jouw specifieke bedrijfswagen kunnen werken, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen.

Nissan logo
Scroll to Top

Ontvang Gratis een offerte:

  Locatie van inrichting*:
  Alleen rechterzijdeAlleen linkerzijdeComplete inrichtingAnders

  Laadvloer / Vloerpanelen*:

  Wandbekleding Bedrijfsbus*:
  Geverfde wandpanelenPolypropyleenGeen

  Dakdrager*:
  JaNee

  Dakdrager + Ladderhouder/lift*:
  JaNee

  Hoe mogen we contact opnemen?:
  Via de EmailTelefonischGeen voorkeur

  Welk dagdeel mogen we contact opnemen?:
  OchtendMiddagGeen voorkeur

  Ik ga akkoord met de Privacy Policy (*)Ik wil nieuwe innovaties en veranderingen van Tecnolam ontvangen via de nieuwsbrief