De ideale bus inrichting voor een Elektricien

Jouw bedrijfswagen is een rijdende opbergruimte en kantoor in één. Het is dus belangrijk om jouw bus logisch in te richten, zodat je de beschikbare ruimte zo goed mogelijk benut. Waar moet je aan denken bij het bus inrichten als Elektricien? Welke eisen stel jij als elektricien aan de bedrijfswageninrichting en hoe kan Tecnolam jou als ondernemer verder helpen? Technolam is expert op het gebied van bedrijfswageninrichting in verschillende branches. Wij zijn er om jou te helpen groeien en denken graag met je mee over hoe je deze groei het beste aan kunt pakken. In dit artikel bespreken we verschillende inbouwmogelijkheden voor het interieur van jouw bedrijfsbus.

Praktische mobiele werkplaats

Een goed ingerichte bedrijfswagen heeft als grote voordeel dat jij altijd direct de juiste spullen bij de hand hebt. Je hebt een beter overzicht van de spullen die je bij je hebt en kunt makkelijk bepalen welke spullen je juist thuis kunt laten bij een bepaalde klus. Hierdoor kan je sneller en efficiënter werken, wat de omzet ten goede komt. Door jouw werkbus als mobiele werkplaats in te richten, kan je daarnaast een aanvraag indienen voor bijzonder tarief bij de Belastingdienst. Op jaarbasis kan dit flink wat geld schalen voor jouw bedrijf, wat natuurlijk mooi meegenomen is. Bedenk bij het uitzoeken van de bus of je voor een verbrandingsmotor gaat, of dat wellicht een elektrische bedrijfsbus interessant is voor jouw bedrijf. Zeker als je grote afstanden rijdt moet de bus comfortabel en zuinig zijn.

Om als mobiele werkplaats aangemerkt te worden, moet er in de werkbus altijd al het noodzakelijke gereedschap aanwezig zijn om jouw werk te kunnen doen. Zo moet er altijd een werkbank zijn om de werkzaamheden op uit te kunnen voeren en mag de mobiele werkplaats alleen gebruikt worden om van werkplek te verplaatsen. Je kunt dus niet jouw bedrijfsbus pakken om een bezoekje te brengen aan familie of om boodschappen te halen of een vriend te verhuizen als jij elektricien bent.

Bedrijfswageninrichting Elektricien voorbeeld schets
Laadvloer bedrijfswagen

Een solide laadvloer als basis

Op het moment dat jij in de inrichting van je bedrijfsbus gaat investeren, start je bij het nadenken over de meest geschikte laadvloer. Allereerst is het belangrijk om in te calculeren hoeveel het laadvermogen van de bus is. Hoe groot is jouw bus? Hoeveel materiaal en gereedschap neem je mee naar een klus? En welke spullen neem je precies mee? Door antwoord te krijgen op deze vragen kan je bepalen welke laadvloer voor jou geschikt is om te installeren.

In principe heeft een bedrijfswagen namelijk geen bescherming ingebouwd tegen beschadiging, terwijl er als elektricien wel allerlei soorten gereedschap, rollen kabel, kabelgoten en ladders mee moeten. Deze materialen kunnen schade toedienen aan de vloer, dus een solide en degelijke laadvloer is van belang. Het kan verstandig zijn om matten neer te leggen bij de ingang van je bus. Deze zijn eenvoudig schoon te houden met een vochtig doekje en zorgen ervoor dat je bus een nette en opgeruimde uitstraling heeft en de vloer een antislip laag krijgt. Hierdoor blijven ladders en andere materialen tijdens het rijden op hun plek staan.

Opbergoplossing voor kleine materialen

Als elektricien heb je veel kleine materialen mee. Deze kun je makkelijk kwijt raken. Belangrijk bij de bus inrichting voor een elektricien is de aanwezigheid van afgesloten bakjes en lades. Hiermee houd je jouw bus ordelijk en overzichtelijk en voorkom je dat je belangrijke materialen kwijt raakt. Ook kan het erg praktisch zijn om een stuk te monteren aan de achterwand van de bus, waaraan je verschillende draden kan ophangen. Je hoeft niet op zoek naar de juiste draad in jouw mobiele werkplaats, maar kunt gemakkelijk en snel de juiste lengte afknippen van de juiste draad.

In de bijbehorende afbeelding zie jij een inrichting van een Doblo, hierbij is er rekening gehouden met veel opbergruimte voor kleine spulletjes. Er zijn ook opties met bakken die afgesloten zijn.

Laadvloer bedrijfswagen
Dakdrager voor materialen

Dakdrager voor elektricien

Als elektricien moet je vaak buizen vervoeren. Het is het makkelijkst om deze mee te nemen op het dak. Zo hou je in de bus ruimte over voor andere materialen en gereedschappen en kun je overal gewoon bij, want de buizen nemen anders veel plek in beslag. Ook kan het zijn dat de buizen te lang zijn om achterin je bus te gaan. Door op het dak een grote PVC buis te maken met aan weerszijden een schroefdop, kan je de installatiebuizen eenvoudig en veilig vervoeren.

Open kasten voor grote materialen

Welke gereedschappen jij als elektricien precies nodig hebt, hangt af van jouw werkzaamheden. Als je enkel herstellingen en afwerking doet, hoef je minder mee te nemen dan een installateur van bedrijfspanden. Een veel gekozen oplossing voor het meenemen van grotere materialen, is de installatie van een open kast in de bedrijfsbus. Zo heb je alle ruimte voor opslag van de materialen die jij nodig hebt. Zo kan het in jouw geval praktisch zijn om een 230v generator in jouw busje te hebben, die je direct aansluit op de motor, zodat je de accu’s van boormachines en dergelijke op locatie op kunt laden. In de open kasten zijn losse opberg compartimenten te plaatsen voor maximale flexibiliteit. Zorg er in ieder geval voor dat de inrichting van jouw bus stevig is, zodat niet al jouw spullen bij de eerste de beste bocht door de hele bus heen liggen. Vervoer je gereedschap indien mogelijk in koffers, zodat er zo min mogelijk los rondslingert.

Dakdrager voor materialen

Hulp bij bus inrichten Elektricien

Alle bovenstaande tekeningen zijn natuurlijk maar suggesties en voorbeelden. Er zullen dingen zijn die je aanspreken, maar ook andere elementen die je misschien minder fijn vindt. Wij helpen je met het maken van een inrichting die past bij jouw wensen en wat jij nodig hebt. Laat ons weten wat je nodig hebt en wij zorgen voor een goed ingerichte bus! De offerte en het 3-D ontwerp zijn compleet vrijblijvend. 

Het grote voordeel van een goed ingerichte bus is dat je direct al jouw materialen bij de hand hebt. Ook heb je een beter overzicht welke spullen je mee hebt of welke materialen je deze klus juist thuis kan laten. Kortom, jij kunt sneller en efficiënter werken. Heb jij hulp nodig bij het inrichten van jouw bedrijfswagen? Wij kunnen je hier altijd bij assisteren. Bij Tecnolam hebben we maar liefst 30 jaar ervaring met het inrichten van bedrijfswagens. Wij hebben al vele elektriciens goed voorbereid op weg geholpen, zodat ze voor iedere klus het juiste gereedschap mee hebben. Bekijk onze website voor handige tips en tricks, of neem vrijblijvend contact met ons op. Onze experts denken met je mee en helpen je graag verder met een advies op maat.

Copyright © 2021 Bedrijfswageninrichtingen Tecnolam Powered by Tecnolam srl CIF IT00665600417