WERKBUS INRICHTING: 6 IDEEËN OM JE TE INSPIREREN!

Het kiezen van de juiste bedrijfswagen begint eigenlijk bij het bepalen van de werkbus inrichting. Voordat jij weet welke bedrijfswagen je gaat rijden, moet je namelijk weten wat je allemaal mee wilt nemen en wat er dus allemaal in, op of aan de bus moet kunnen. Een timmerman heeft hele andere eisen en behoeftes dan een installateur, onderhoudsmonteur of glaszetter. Om het wat makkelijker voor je te maken hebben wij 6 ideeën voor bedrijfswageninrichting voor je op een rij gezet. Gebruik deze om inspiratie op te doen en neem contact met ons op als je meer wilt weten over de mogelijkheden.

Een aantal belangrijke factoren om op te letten, ongeacht de branche waarin je werkzaam bent, zijn:

  • Het gewicht van de kasten, lades en de complete inrichting
  • De veiligheid, zowel voor werkzaamheden als in het verkeer
  • Het gemak van het bereiken van je materialen
  • De verdeling van de inrichting en lading

1.(Modulaire) Kasten op maat

Door kasten op maat te laten maken, benut je de ruimte in de bedrijfsbus zo optimaal mogelijk. De ruimte in de kasten kan namelijk zo functioneel mogelijk ingericht worden met vakken, schappen en lades.

Alle materialen krijgen een vaste plek, waardoor dit ook aan te raden is voor een service bus waar meerdere personen gebruik van maken. De juiste inrichting van de werkbus zorgt ervoor dat alle materialen georganiseerd zijn, dat de bus een professionele uitstraling heeft en dat jouw werkplek netjes en efficiënt is ingericht. Je kunt kiezen voor een kast aan één wand van het busje, of aan allebei de wanden.

Doordat je de vakken op maat maakt of laat maken, kun je ook lange materialen in de kast kwijt zoals bijvoorbeeld een waterpas of gereedschap met een aparte vorm. Of je nu tuinman, elektriciën of monteur bent, een kast op maat hoort thuis in iedere werkbus.

Vaak wordt er gebruik gemaakt van een open structuur, waardoor de kasten minder robuust lijken en je in een oogopslag ziet wat je allemaal mee hebt. Eventueel kun je de kast wat van de grond af plaatsen, zodat je hier onder nog ruimte hebt om wat materialen neer te leggen.

Het op maat laten maken van kasten is erg duur. Wij adviseren daarom om gebruik te maken van een modulair systeem. Kijk bijvoorbeeld eens op onze pagina over bedrijfswageninrichting naar jouw model bedrijfswagen en wat de opties daarvoor zijn. 

VOORBEELD VAN COMPLETE UITRUSTING VOOR Fiat Scudo ex1
Ladekasten in combinatie met vloerlades

2. Dubbele laadvloer

Met een dubbele laadvloer creëer je in een handomdraai extra ruimte. Zowel in een kleine als een grotere bedrijfsbus is dit een uitstekende optie om het maximale uit het laadvolume te halen. De vloer is uittrekbaar en onder te verdelen in vakken. Hier bewaar je kleinmateriaal in, zoals bijvoorbeeld kwasten als je schilder bent of schroevendraaiers en bouten voor de monteur. Misschien wil jij wel een kleinere ladder in de bedrijfsbus kwijt kunnen en deze eenvoudig onder de laadvloer kunnen schuiven?

3. Ruimte op de deur benutten

De kasten in jouw bedrijfswagen zorgen ervoor dat je de hoogte van de bedrijfswagen optimaal benut en een dubbele bodem creëert nog meer opbergruimte. Wanneer je merkt dat je nog een overzichtelijk stukje opbergruimte mist, kun je ervoor kiezen om de achterdeur van jouw bedrijfsbus te gebruiken. Monteer bijvoorbeeld een houten plaat voor het raam waar je een schap aan vast zet voor het opbergen van bussen met kit, schroevendraaiers, kleine bakjes voor schroeven of het ophangen van touw en draden.

Ook kun je de ruimte benutten die vrijkomt wanneer je deur open is. Materiaal wat je snel en makkelijk bij de hand wil hebben kun je opbergen in een ladekast direct naast de schuifdeur. Zo kun jij er snel bij en direct door met je werk (Zie afbeelding).

Ford-Custom-L1H1-8 Bedrijfswageninrichting
Bedrijfswageninrichting Hovenier

4. Belangrijke materialen binnen handbereik

Bij het bedenken van de ideale werkbus inrichting is het verstandig om eerst te bepalen wat jouw belangrijkste materialen zijn. Je wilt niet iedere keer de trap of steiger uit moeten laden om bij de spullen te komen die je iedere klus nodig hebt. Bedenk van tevoren goed welke spullen je het meest gaat gebruiken en zorg ervoor dat je die eenvoudig kunt bereiken, bijvoorbeeld door schappen voor dit materieel op te hangen vlak bij de deuren van je busje.

5. Dakdragers voor grote materialen

Het interieur van je bedrijfsbus heeft een nette, georganiseerde en professionele uitstraling als je dit op maat inricht. Heb je er ook al aan gedacht om iets te doen met de ruimte op de bus? Je krijgt eenvoudig extra ruimte voor de grotere materialen door dakdragers te monteren. Zo vervoer je bijvoorbeeld planken, ladders of pvc-buizen. Het grote materiaal ligt op het dak, waardoor er in de laadruimte meer plek ontstaat voor de kleinere materialen.

Ladekasten in combinatie met vloerlades
Ladderrek bestelwagen

6. Ophangsysteem voor trap

Als jij ervoor kiest om de trap gewoon in je bedrijfswagen te vervoeren en je geen ruimte hebt onder de dubbele laadvloer of geen dubbele bodem wilt, valt het aan te raden om een andere oplossing te zoeken voor de trap of ladder. Kies bijvoorbeeld voor een handig ophangsysteem aan de zijkant van een kast die ervoor zorgt dat de trap niet gaat verschuiven tijdens het rijden én het makkelijk maakt om de ladder te pakken zodra je de deur open gooit.

Zelf je bedrijfswageninrichting samenstellen

Je kunt de inrichting van jouw bedrijfswagen zelf samenstellen of de experts van Technolam inschakelen. Onze producten zijn 100% aanpasbaar naar jouw wensen en wij leveren direct van de fabriek, waardoor jij profiteert van de scherpste prijzen. Jouw materiaal ligt veilig want jij kiest voor kwaliteit. Ons personeel snapt het belang van een goede inrichting en staat voor je klaar met een deskundig advies. Twijfel dan ook niet om contact met ons op te nemen als je meer wilt weten over de mogelijkheden voor de inrichting van jouw bedrijfsbus.

Copyright © 2021 Bedrijfswageninrichtingen Tecnolam Powered by Tecnolam srl CIF IT00665600417