Goedkope bedrijfswageninrichting: Direct besparen op jouw inrichting

Introductie

In dit artikel gaan we het hebben over betaalbare bedrijfswageninrichtingen. Je leert hier meer over:

Het inrichten van een bedrijfswagen kan hoog in de kosten oplopen. Vooral voor startende ondernemers die niet een groot kapitaal beschikbaar hebben, is dit niet altijd voordelig. Toch wil je stappen maken en groeien als bedrijf. Hoe zorgt u dat u de kosten drukt, maar tegelijkertijd een interieur tot de beschikking heeft waar goed in gewerkt kan worden? In dit artikel gaan we in op de manieren waarop je kan besparen op het inrichten van je auto.

Inhoudsopgave

Wat maakt de kosten van een bedrijfswageninrichting?

Het is ten eerste goed om helderheid te krijgen waarin precies de kosten zitten als je gaat investeren in een goedkope bedrijfswageninrichting. Er komt namelijk veel bij kijken. Waar we als eerste mee te maken hebben, zijn de kosten voor het installeren van de nieuwe inrichting. Wanneer je kiest om zelf je wagen vorm te geven, houd dan rekening met een bepaald aantal arbeidsuren die hierin gestoken moeten worden.

Nadenken over de kosten

Als je zelf aan de slag gaat om je busje in te richten, is het dus goed om afwegingen te maken in waar je je materiaal koopt. Je kunt ook een combinatie maken van materiaal geleverd door andere leveranciers, afhankelijk wat belangrijk is voor je.

In dit kader is het goed om te weten dat zowel A-merken als B-merken vooral aluminium en staal aanbieden als hoofdmateriaal. C-merken zijn gemêleerder in hun aanbod. Waar A-merken vaak pretenderen dat andere materialen dan staal en aluminium niet meer van deze tijd zijn als het om bedrijfsbus inrichting gaat, gebruiken C-merken vooralsnog ook hout en plastic. Het is van belang om na te gaan wat voor soort busje je hebt, wat voor merk en design, en wat het doel is van je bus. Zo kan bijvoorbeeld houten wandbekleding in een campervan prachtig uitpakken.

Goedkope bedrijfswageninrichting
Topkwaliteit voor een scherpe prijs
Goedkope bedrijfswageninrichting fiat talento

De belangrijkste afwegingen voor aanschaf

Als je de investering dan uiteindelijk gaat maken, is het van belang om – vooral als we het hebben over kosten besparen – een aantal zaken in overweging te nemen. Zo kan je voor jezelf nagaan voor hoelang een goedkope bedrijfswageninrichting mee zou moeten gaan. Je zou natuurlijk zeggen zo lang mogelijk, maar wellicht is de houdbaarheidsdatum van je bus al nabij en gaat het om een paar aanpassingen om de bus nu werkbaar te maken. Dan is het kiezen voor uitsluitend materiaal geleverd door A-merken een minder goed idee en ga je eerder voor iets dat minder kosten met zich meebrengt. 

Mocht je wel een bus hebben waarvan het plan is om hem langer te gebruiken, en wil je graag een echte ‘make-over’ gaan organiseren, dan is de volgende vraag wat je precies zou willen uitstralen als ondernemer. Of je nu loodgieter bent, monteur of leverancier, iedereen is uniek en dat resulteert in een eigen merk en identiteit. Dit vertaalt zich in de uiterlijke vorm van de spullen en vervoersmiddelen die je gebruikt. Wanneer het interieur wordt opgemaakt uit voornamelijk A-merk materialen en producten, is het gevolg dat de bus strak en gelikt oogt.

Je zit dan wel goed op het gebied van veiligheid en comfort, het nadeel is dat het er dan soms wat replica uit kan zien, zonder enige identiteit. Wellicht zit je in een business waar de hout als materiaal juist karakteristiek is en het goed past bij je merkbeleving. Of is het meer aan jou besteed om te experimenteren met verschillende materialen en de interieur je helemaal eigen te maken. 

Daarnaast is het goed om te vermelden dat veel ondernemers hun voordeel doen met het plannen van hun investeringen. Informeer bij je boekhouder of het een goede zet is om dit jaar wat meer te besteden in de bedrijfsvoering en dus je bus. Soms is dit belastingtechnisch juist in je voordeel, zodat er bijgeschreven kan worden op aftrekposten op jaarbasis. Het kan ook juist zijn dat het beter is om je kosten te spreiden of juist even te wachten met wat je wil. In dit opzicht wordt het inrichten van je bus ook een kwestie van plannen, onderzoek doen en berekenen. 

Een andere overweging hierin is om ook goed je vakbond in de gaten te houden en de beleidsontwikkelingen omtrent je vak. Het gebeurt regelmatig dat er subsidies of regelingen vrijkomen om een bepaalde ‘upgrade’ in je bedrijf te maken, met name gericht op veiligheid en duurzaamheid. Zo zijn er momenteel vanuit de overheid weer belastingvoordelen voor zakelijke rijders die bewust zijn van hun rol in de klimaatveranderingen en hier iets aan willen doen. Al eerder schreven we bijvoorbeeld over de besparingen op lange termijn voor elektrische rijders. 

Zelf goedkope bedrijfswageninrichting bestellen

Of je nu de inrichting van je bus zelf gaat arrangeren of laat uitbesteden, wij raden sowieso aan om te rade te gaan bij een instantie die verstand van zaken heeft. Die zowel zicht heeft op A-merken, maar ook begrijpt waar de vernieuwingen en innovaties het vakgebied binnenkomen. Vooral als het voor jou belangrijk is om de kosten te drukken met een nieuwe bedrijfswageninrichting, kan het geen kwaad om bij Tecnolam een offerte aan te vragen. 

Inmiddels weten we hoe we kunnen aansluiten op de wensen van elk type ondernemer. We denken graag met je mee en weten welke zaken we het beste hiermee in overweging kunnen nemen. Op het oog lijken wij niet goedkoop, maar vergeet niet dat juist de investering in het begin zich kan vertalen op het besparen van vele euro’s in de loop der jaren. Bovendien bieden we de beste prijs/kwaliteit ratio. Techno Clam levert rechtstreeks uit de fabriek, waarmee we echt scherpe prijzen mogen aanbieden. Neem een kijkje op onze website voor inspiratie en meer informatie. Of gebruik de onderstaande knop om contact op te nemen!

Scroll to Top

Ontvang Gratis een offerte:

  Locatie van inrichting*:
  Alleen rechterzijdeAlleen linkerzijdeComplete inrichtingAnders

  Laadvloer / Vloerpanelen*:

  Wandbekleding Bedrijfsbus*:
  Geverfde wandpanelenPolypropyleenGeen

  Dakdrager*:
  JaNee

  Dakdrager + Ladderhouder/lift*:
  JaNee

  Hoe mogen we contact opnemen?:
  Via de EmailTelefonischGeen voorkeur

  Welk dagdeel mogen we contact opnemen?:
  OchtendMiddagGeen voorkeur

  Ik ga akkoord met de Privacy Policy (*)Ik wil nieuwe innovaties en veranderingen van Tecnolam ontvangen via de nieuwsbrief