Bus inrichting timmerman

Als je een bedrijfswagen koopt, is de laadruimte over het algemeen leeg. Het is aan jou om de bus zo praktisch mogelijk in te richten. Hoe je dit aanpakt is aan jezelf. Je kunt een professionele partij inschakelen om de inrichting van de bedrijfsbus te laten maken, maar je kunt er ook voor kiezen om de bestelbus zelf in te richten. Nu ben je ongetwijfeld handig, dus wij delen in dit artikel wat inspiratie voor een bedrijfswageninrichting timmerman. Je hebt veel gereedschap en materialen nodig om jouw werk goed te kunnen doen. Een goed opbergsysteem is essentieel. Hou hier zeker rekening mee bij het inrichten van de bestelbus.

Kasten voor materialen

Door kasten op maat te (laten) maken voor in jouw bestelbus, maak je optimaal gebruik van de ruimte. Deze kasten zijn compleet afgestemd op de beschikbare ruimte in de bedrijfsbus en op het materiaal je er in wilt opbergen. Kies voor een kast aan één kant van de bus die tot het plafond komt zodat het allemaal precies past. Vaak is een ondiepe kast geschikt voor jouw materialen als timmerman. Doordat de kast niet zo diep is, blijft er voldoende ruimte over in de rest van de laadruimte. Deze ruimte gebruik je bijvoorbeeld voor ladders, grote planken of andere materialen die je nodig hebt voor jouw project neer te leggen.

Er zijn ook verschillende elektrische tools die onmisbaar zijn voor de timmerman en veilig mee moeten in de bedrijfsbus. Zo heeft iedere timmerman een goede accuboormachine tot zijn beschikking om mee te schroeven en lichte boorwerkzaamheden mee te verrichten. Ook de klopboormachine en boorhamer horen vaak thuis in het arsenaal. Bij grote zaagwerkzaamheden kunnen een decoupeerzaag, afkortzaag, reciprozaag, cirkelzaag, lintzaag en een zaagtafel goed van pas komen. Dit zijn grote materialen, die je met de juiste bus inrichting gewoon kunt vervoeren. Ten slotte nemen veel timmermannen een schuurmachine mee om de gezaagde materialen netjes glad af te werken. Om te voorkomen dat deze elektrische machines verplaatsen tijdens het rijden, maar je bijvoorbeeld een groot vak onder de kast met een latje er voor, waar je deze apparatuur achter kunt plaatsen.

Bus inrichting timmerman op maat

Maak jij veel gebruik van power tools die je netjes en overzichtelijk op wilt bergen in de bedrijfswagen? Zorg dan voor voldoende vakken in de kast die je op maat maakt. Door te gaan voor op maat gemaakte vakken passen de gereedschappen precies en gaat er geen ruimte verloren. De precieze inrichting van de kasten is erg persoonlijk en afhankelijk van de materialen die jij nodig hebt. Als je vaak een cirkelzaag gebruikt is het handig om hier een geschikte ruimte voor te maken. De laadruimte is goed in te richten zoals jij wilt wanneer je ervoor kiest om zelf te inrichting te (laten) maken. Plaats bijvoorbeeld de kast helemaal tot op de grond, of laat juist ruimte open aan de onderkant zodat je hier grote gereedschappen of materialen kwijt kunt.

Vergeet ook niet om een aantal lades in de kast te plaatsen. Je wilt natuurlijk niet altijd met een slakkengang de bochten door omdat je losse materialen in de bus hebt liggen. Als timmerman maak je gebruik van verschillende meetgereedschappen, zoals een winkelhaak, rolmaat, duimstok, zweihaak, meetlinten en een schuifmaat. Deze bewaar je netjes op één plek in een ladekast. Ook potloden, een stanleymes, priem en andere losse en kleine gereedschappen kun je hier goed in bewaren.

Dubbele bodem in bedrijfsbus

In een grote bus is het een minder grote uitdaging om zelf de bus inrichting te maken. Zo is er genoeg ruimte voor kasten met vakken of lades. Het wordt een stuk uitdagender als jij in een kleine bedrijfsbus rijdt. Bij ruimtegebrek moet er creatief worden nagedacht. Een goede manier om meer ruimte te creëeren, is door een dubbele bodem te plaatsen. Deze bodem zorgt voor extra opbergruimte en door schappen aan weerszijden van de bus te plaatsen, ontstaat er genoeg ruimte voor het opbergen van klein materiaal.

Deur bedrijfsbus benutten

Door praktische kasten te plaatsen, zorg je ervoor dat je de hoogte van de bedrijfsbus optimaal benut. Merk je dat je nog meer opbergruimte nodig hebt in jouw bedrijfsbus? Dan is het verstandig om te kijken of je ook de deur kunt gebruiken. Door een houten plaat te monteren op de achterdeur van de bedrijfsbus en hier een schap aan te bevestigen, maak je bijvoorbeeld ruimte voor jouw schroevendraaiers of bussen met kit. Ook voor het ophangen van touwen of het plaatsen van lades en bakjes voor spijkers en schroeven komt de ruimte bij het achterraam van jouw bedrijfsbus goed van pas.

Wil jij de ruimte in jouw bus optimaal benutten maar weet je niet hoe je dit zelf aan moet vliegen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder, zodat jij het maximale uit de beschikbare ruimte haalt en altijd op weg gaat met een overzichtelijke en nette werkplek.

  • Voorbeeldinrichting Bedrijfswagen Timmerman

    Voorbeeldinrichting Bedrijfswagen Timmerman

  • Voorbeeldinrichting Bedrijfswagen Timmerman

    Voorbeeldinrichting Bedrijfswagen Timmerman zijaanzicht

Copyright © 2021 Bedrijfswageninrichtingen Tecnolam Powered by Tecnolam srl CIF IT00665600417