Inrichting bedrijfswagen voorbeeld

Zelf bedrijfswageninrichting maken: Bestel een bouwpakket en maak je eigen inrichting

Aan de slag met een bedrijfswageninrichting bouwpakket

Je kan natuurlijk van A tot Z zelf bedrijfswageninrichting maken. Maar bij Tecnolam hebben we een unieke oplossing, je kan een volledige bedrijfswageninrichting bestellen en deze zelf inbouwen. Dit kan uiteraard ook via onze dealers die altijd klaar staan om bij ieder onderdeel te helpen.  

Als jij handig bent en je met de bijgeleverde handleidingen aan de slag kan kun je het misschien ook wel zelf. We nemen je aan de hand mee en laten je middels filmpjes zien hoe jij zelf aan de slag kan gaan met onze bedrijfswageninrichting bouwpakketten. 

In dit artikel gaan we uit van een aantal dingen:

 • Je hebt het juiste gereedschap & materiaal
 • Je bent goed met je handen
 • De bedrijfswageninrichting wordt voorgemonteerd geleverd (altijd het geval bij Tecnolam)
 • Je neemt geen risico om je mooie bedrijfswagen te beschadigen, doe je dit wel, dan is dit natuurlijk voor eigen rekening!

Inhoudsopgave

Hoe werkt het zelf monteren van de bedrijfswageninrichting?

Je gaat je bedrijfswagen inrichten volgens het schema en de tekeningen die Tecnolam voor je gemaakt heeft. Allereerst is het belangrijk dat je er voor zorgt dat je je volledige werkbus leegmaakt ook de wanden en andere dingen die je eventueel aan het plafond hebt hangen. Maak vervolgens je bus helemaal schoon zodat je met een frisse start kan beginnen.

Op de 3-D tekeningen zie je een duidelijk overzicht van hoe straks je werkbus eruit zal gaan zien. Kijk deze goed door voordat je gaat beginnen. Als er iets is waar je niet uitkomt neem dan contact op. Voordat je start met het monteren van de inrichting van je bus zorg ervoor dat je alles duidelijk en overzichtelijk sorteert. De montage gaat in drie stappen, sorteer dus op deze drie stappen: ondervloer, wanden en de kasten. Controleer voordat je daadwerkelijk gaat beginnen of je alles op de juist gesorteerd hebt.

Peugeot Boxer

Twijfel je? We kunnen altijd met je meedenken over de mogelijkheden. Daarbovenop kunnen we je ook met één van onze Nederlandse partners in jouw omgeving in contact brengen. 

Stap 1 Laadvloer

Allereerst begin je met de laadvloer voor je bus. Deze is precies om maat gemaakt zodat deze exact past zonder heen en weer te schuiven. De bodemplaten zijn gemaakt met een antislip laag op de bovenzijde voor de extra grip. Voor het gemak en sneller werken is het handiger om dit met twee personen te doen. De eerste bodemplaat die je legt zit aan de voorzijde van de bus. En vervolgens de bodemplaat aan de achterzijde, let erop dat je de aluminium zijde naar de buitenkant hebt zitten.

Als je een langere bus hebt word de bodemplaat geleverd in drie delen. Als dit zo is doet je daarna de bodemplaat aan de achterkant en als laatste pas de middelste bodemplaat. De middelste komt namelijk op het oplegrand van de andere twee te liggen. Deze schroef je vervolgens met de meegeleverde schroeven stevig vast.

Stap 2 Wanden

Nu je ondervloer klaar is kan je beginnen met de wanden te monteren. Ook deze zijn weer precies op maat gemaakt voor jouw bus. Kijk goed op de tekening wel wandpaneel waar precies hoord. Rondom de randen van de panelen zitten de gaatjes voor het monteren al voorgeboord. Je monteert hierdoor met de meegeleverde pluggen de panelen aan de wand. Allereerst doe je de onderste gedeelte van je bus en daarna pas de bovenste panelen. De panelen die aan de bovenkant komen maak je ook nog vast aan het plafond gedeelte. Dit doe je met de bijgeleverde kunststof hoeken. Een deel van de hoek komt op de bovenzijde van het paneel, en de andere hoek komt tegen het plafond. Deze schroef je vast met de bijgeleverde schroeven.

Stap 3 Kasten

Als laatste ga je je bus inrichten met de kasten en lades. Doe voor het gemak kast voor kast en houd alles goed van elkaar gescheiden zodat er niets door elkaar komt te liggen. Zet de kasten buiten de werkbus in elkaar zodat je genoeg ruimte hebt. Op de tekeningen word uitgelegd hoe je de kast precies in elkaar zet. Als de een kast klaar hebt til je deze in zijn geheel gemonteerd, nog zonder de eventuele lades naar binnen. Doe dit voor het gemak met twee personen.

Zodra de kast op de juiste plek staat boor je in de achterwand in het stalen gedeelte een gat op de grootte zoals op de tekening staat. Dit doe je ook in de kast. Met de stalen hoekbeugels monteer je de kast aan de achterwand. Dit gaat door de schroef door het gat in de hoekbeugel te steken en vervolgens de zwarte plug op de schroef te duwen. De zwarte plug monteer je vervolgens in de achterwand. Door de schroef aan te draaien word de plug wijder gemaakt en zet deze zich vast in de holle ruimte. De schroef in de kast zet je vast met de meegeleverde borgmoeren. Controleer achteraf of alles goed stevig vast zit. Als dit het geval is kan je alle lades en bakjes in de kasten vastzetten.

Conclusie

Zelf bedrijfswageninrichting maken is iets wat niet erg enorm is. Sterker nog, vaak is de persoon die een inrichting voor de werkbus nodig heeft zelf al erg handig. Het monteren is daarom in sommige gevallen gewoon mogelijk door de ZZP’er of in dit geval dus jouzelf. 

Ons advies blijft altijd wel om dit door een specialistisch bedrijf te laten doen. Onze partners hebben veel ervaring in de sector en kunnen goed met je meedenken. Daarbovenop is het fijn om direct terug te kunnen vallen op iemand in jouw directe omgeving. 

Mocht je het tóch helemaal zelf willen doen. Dan kun je contact met ons opnemen voor de aanschaf van een bouwpakket. Dit doen we vanaf bepaalde minima bedragen en voor de leveringen zullen we vaak met een Nederlandse partner moeten samenwerken. Maar meedenken is gratis! We horen daarom graag van je.

Veel gestelde vragen

Jouw lokale dealer kan je er vast een zeker mee helpen. Maar je kan ook altijd contact opnemen met +31682667760 or mailen naar info@tecnolamsrl.nl.

Je ontvang topkwaliteit stalen bedrijfswageninrichting zonder dat je er veel tijd in hoeft te steken. Alles is al voorgemonteerd. Het is dus Crashtestproof (belangrijk voor de verzekering) en je krijgt alles met de correcte papieren en handleidingen!

Een bedrijfswageninrichting bouwpakket wordt op pallets aangeleverd. Het materiaal is compleet en je hebt niks extra nodig (naast je eigen gereedschap). De moertjes en boutjes zijn inclusief en alles is al gemonteerd. Het is een kwestie van tillen en vastmaken! 

Scroll to Top

Ontvang Gratis een offerte:

  Locatie van inrichting*:
  Alleen rechterzijdeAlleen linkerzijdeComplete inrichtingAnders

  Laadvloer / Vloerpanelen*:

  Wandbekleding Bedrijfsbus*:
  Geverfde wandpanelenPolypropyleenGeen

  Dakdrager*:
  JaNee

  Dakdrager + Ladderhouder/lift*:
  JaNee

  Hoe mogen we contact opnemen?:
  Via de EmailTelefonischGeen voorkeur

  Welk dagdeel mogen we contact opnemen?:
  OchtendMiddagGeen voorkeur

  Ik ga akkoord met de Privacy Policy (*)Ik wil nieuwe innovaties en veranderingen van Tecnolam ontvangen via de nieuwsbrief